-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12292 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

توجه به قبله چه مفهومي دارد؟

توجه به قبله يعنيبه طرف قبله (كعبه) بودن و رو به سوي قبله نمودن.

شرط صحت برخي از كارهاي عبادي و ديني اين است كه به سمت قبله باشد; مانند: نماز خواندن، كشتن حيوانات حلال گوشت، دفن ميت و...

در آيههاي 142 تا 150 سورة بقره مسألة قبله مطرح شده است.(جهت آگاهي ر.ك: تفسير نمونه، آيت ا لله مكارم شيرازي و ديگران، ج 1، ص 479 ـ 509، دارالكتب الاسلاميه و ديگر تفاسير ذيل همين آيه.)

توجه به قبله نيز هرگز مفهومش محدود كردن ذات پاك خدا در سمت معيني نيست; بلكه انسان موجودي مادي است و بايد به سويي نماز بخواند، و دستور داده شده كه همه به يك سو نماز بخوانند تا وحدت و هماهنگي در صفوف مسلمانان پيدا شود و از تشكيل صفوف متفرق و نا منظم كه عامل هرج و مرج است، جلوگيري شود; افزون بر اين، جهتي كه به عنوان قبله تعيين شده (طرف كعبه) نقطهاي مقدس است كه از قديميترين پايگاههاي توحيد و توجه به آن، بيدار كننده خاطرات توحيدي است.(برگرفته از تفسير نمونه، آيتالله مكارم شيرازي و ديگران، ج 1، ص 415، دارالكتب الاسلاميه.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.